onsdag 17 oktober 2012

Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar

Det här receptet har jag ICA att tacka för. Inte alltid som man tänker på det, men vår ICA butik har en recepthylla (som man kan snurra på), med både mat- och efterrättersrecept.
Där hittade jag förra midsommaren det här receptet och var ju bara tvungen att testa det.
Hur gott som helst, och inte alls svårt att göra, men tar 1 dygn för att bli klar.

Men ett tips innan Du börjar är att först leta fram ett bra brownie/chokladkakerecept. Har du ett favoritrecept så använd dig av det. Och då ska det inte vara en kladdkaka, utan vanlig brownie/chokladkaka.

Ingredienser:
2 äggvitor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
150 gr brownie
1 dl mini marshmallows
1 l jordgubbar
1 lime
1 msk strösocker

Gör så här:
Vispa öggvitor och florsocker till ett hårt skum.
Vispa grädde och créme fraiche luftigt var för sig. Vänd sedan försiktigt ihop grädde, créme fraiche och äggviteblandningen.

Skär kakan i tärningar och vänd ner dem och marshmallows i smeten.

Klä en form med plastfolie och full på med parfaiten och täck formen med folie, frys den i ca 1 dygn.

Ansa och dela jordgubbarna. Tvätta och riv skalet av limen, blanda raspet med jordgubbar och strösocker.

Ta fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras. Skiva och servera parfaiten med jordgubbarna.

Tips:
Låt jordgubbarna ligga en stund med limen så de gottar in sig med limen och för att ge ett litet extra limesting i jordgubbarna så pressa ut lite av saften över den och rör om. Men håll en håll händerna mellan jordgubbarna och limen så du fångar upp ev kärnor.
Och glöm inte att tvätta händerna noga efteråt så du inte råkar klia dig i ögonen med lime på fingrarna. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar