söndag 14 oktober 2012

Gör ditt eget ströbröd

Jag tänkte baka sockerkaka och så insåg jag att jag behövde ju ströbröd för det.
Så jag letade lite på nätet och hittade ett recept och det är ju så himla enkelt att göra själv så varför betala dyra pengar för färdigt när du kan göra eget.

Och det enda du behöver göra är:
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt ner brödet i mindre bitar i en mixer och mixa till önskad storlek.
Strö ut över en plåt försedd med bakplåtspapper i ca 10-12 minuter. Efter ca halva tiden rör runt smulorna så att de blir jämt rostade. Låt svalna och förvara torrt, svalt och mörkt.

Tips:
Håll lite koll när smulorna är i ugnen så de inte blir brända, eftersom olika ugnar blir olika varma.
Förvaring av smulorna är ju upp till var och en så klart, men en burk med lock som ej är genomskinlig.
Och om det fortfarande är lite större bitar när du tar ut plåten för att röra runt smulorna så kan du krossa de mellan händerna innan du sätter in plåten i ugnen igen.

 
Så här ser de ut innan de är rostade

 
Och efter rostning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar