torsdag 18 oktober 2012

Krämig chokladtårta med kola och banan

 

Det här receptet är lånat av blogg "kollegan" www.bakakuten.blogspot.se
 
Anledningen till att jag ville låna det var för att det såg så himla gott ut. Så jag hoppas på att jag kan baka den snart.
Det kan tyvärr inte bli till helgen eftersom vi har fullt upp med gäster som kommer och tyvärr är nötallergiker så nutellan fungerar inte riktigt då.
Men skam den som ger sig. Jag ska baka den!

Du behöver detta:
300 g chokladkaka
150 g nutella
150 g philadelphia (naturell)
Ca 1/2 burk kola på burk (kondenserad mjölk)
1,5-2 st bananer
ca 2 dl vispad grädde

Gör så här:

 
Koka den kondenserade mjölken i ca 3 timmar. Låt sedan svalna i ca 30 minuter.
Gör en enkel sockerkaka med chokladsmak eller liknande av eget val.
Smula kakan & mixa den med philadelphia och nutella till en jämn massa.
Tryck ut degen direkt på kakfatet så den blir ca 22 cm i diameter.

Ställ in den i kylen i några timmar men gärna över natten.
Precis innan servering brer du på ett lager med kolakrämen, täcker den med skivade bananer och toppar med vispad grädde.
Så lätt & förbaskat gott!

Tips:
Har du en springform så ta hjälp av den (den lösa kantdelen) för att få fina kanter på tårtan.


 
Bilden tillhör www.bakakuten.blogspot.se
 
Bakakutens egna tips:
 
Måste bara säga till alla er som misslyckas med en kaka eller tårtbotten & tänker "fasiken, jag slänger denna", gör för guds skull inte det! Man kan göra mängder av goda grejer med dem!
 
För ett tag sedan gjorde hon en Cheesecake tårta med jordgubbsgelé. Som från början var tänkt att göra cake pops med, men hon blev plötsligt alldeles för lat för att doppa alla popsen i choklad så hon tryckte ut massan i en form istället och fyllde på med mousse. Resultatet blev väldigt väldigt bra så nu ville hon testa något liknande fast med choklad som är hennes favorit (precis som för mig).
 
Det resulterade i smakerna choklad, kola & banan vilket. Smaskigt som bara den blev det! På denna hade hon vispad "pulvergrädde", sådan som finns i de orientaliska hyllorna på t,ex. coop (slag pena) men det var bara för att den skulle ätas nästa dag. Hon rekommenderar alltså att den byggs ihop precis innan servering och med riktig vispgrädde!

 

1 kommentar: