Ingredienser
250 gram pepparkaksdeg | ||
Fyllning |
||
2 dl vispgrädde | ||
1 dl kesella gourmet |
2 msk socker |
½ apelsin, strimlat skal och pressad saft |
1 msk citruslikör, ev |
Tillagning
1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
4. Vispa grädden hårt. Blanda ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör med grädden, men vispa inte. Blandningen ska vara fluffig.
5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".
(bilden är inte från när jag bakade utan är hittad på www.google.com)
Så vill du testa något nytt så skulle jag helt klart rekommendera den här pajen. Perfekt att bjuda på om man ska på julfika hos någon i Jul, eller till Lucia.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar