söndag 14 oktober 2012

Vaniljkladdkaka

Jag satt och tittade runt på nätet efter nya recept och ideér och hittade ett recept på vaniljkladdkaka på www.vaniljimporten.se

Ingredienser:

150 gr smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1-2 st vaniljstänger
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll över smöret i en stor skoål och rör sedan ner socker och vaniljstänger, samt vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Smörj och bröa en form (kanske med ditt egentillverkade ströbröd?), ca 24 cm i diameter, helst med lörtagbar kant, och häll sedan i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Kakan är ganska lös när man tar ut den men när den får stå till sig blir den perfekt ändå!

Tips:
Kakan blir ännu bättre om den får stå ett tag i kylen.

Den här skulle jag verkligen vilja testa. Och på den här sidan som jag hittade receptet på kan man även beställa vaniljstängerna som de rekommenderar att man ska ha i smeten.
Det här receptet låter så där gott som det bara kan bli när man vill baka och testa något nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar